Det var opprinnelig tre husmannsplasser for Grav: Øvre, Nedre og Vestre. Øvre har egen tavle. Den eldste av Vestre/Nedre Grav er Vestre som hadde Erik Grav registrert som husmann rundt 1748, da sønnen Kristoffer ble registrert i dåp. Villum Nilsen (1758-1818) tok over Vestre Grav. Anders Nilsen tok over Vestre Grav rundt 1791.
Det er ikke lett å skille hvem som bodde på de forskjellige plassene av Grav, men etter fradelingen i 1923 kjøpte Johan Gran fra Gran Nedre Grav for 6000 kroner.
Våningshuset er fra 1949 og skilt ut, påbygd og ivaretatt. Innmark på ca. 20 dekar og utmark på ca. 25 dekar. Låven fra 1923 brant ned i 1963 og ble erstattet med ny låve.
Under krigen ble tomter solgt ut til boligformål og gikk under navnet «tettstedet Vikskroken». Tomtene hadde navn som Knutehytta, Knutehytta II, Brattås, Flogenfelt og Åsro.
ARKEOLOGISKE FUNN 🦕🔎
Privat bruk av metallsøker
«En god rolleforståelse og et godt samarbeid mellom private metallsøkere og forvaltningen, er en forutsetning for at privat metallsøking kommer forskningen og fellesskapet til gode. Dette forutsetter tydelige retningslinjer som sørger for en enhetlig forvaltning i tråd med dagens lovverk.» Les regelverk her.
GAMLE AVISOPPSLAG 🗞📰
Her følger noen gamle avisoppslag som handler om denne tavlen eller tavlens tema. For å spare plass, er bildet klippet og limt for å komprimere relevant innhold.
LINKER & REFERANSER 🔗↗️
Informasjonen på denne siden er skrevet og satt sammen av forskjellige referanser gjengitt i linkene under her.
↗️ Riksantikvaren – Privat bruk av metallsøker … (PDF her.)
↗️ Metallsøker.no – Retningslinjer for metallsøking i Norge …
LINKER & REFERANSER 🔗↗️
Informasjonen på denne siden er skrevet og satt sammen av forskjellige referanser gjengitt i linkene under her.
➡️ 010 Vik Hovedgård
➡️ 030 Plasser og bruk av Vik