📱 Mobilapper

For å kunne utnytte din mobil når du er ute på oppdagelsesferd ved mine tavler, kan du ved hjelp av mobilen din skanne plakater, ta bilder av planter og dyr. Her har jeg listet opp noen apper som jeg selv bruker.
For å kunne lese av QR koden på plakatene trenger du en QR leser. Det finnes hundrevis av slike lesere tilgjengelig på Play Google og Apple store men her er en veldig bra gratis leser som ikke inneholder reklame.

Denne QR koden finner du på hver plakat, nederst i høyre hjørne. Foto: Trym Bergtatt, 2020.

Skanner du den med en QR-leser, vil du bli tatt med til min hjemmeside med mer informasjon om akkurat den plakaten du skanner. Du kan velge å lagre linkene slik at du senere kan lese dem. iPhone og Samsung har innebygd QR leser i sitt kamera og trenger ikke å laste ned denne appen.

MOBILAPPER 🌳🌺
Dersom du er interessert i å lese mer informasjon om akkurat den tavlen du står ved, kan du ta frem mobilen din og lese av QR-koden som er plassert nede i høyre hjørne på plakaten. Nyere Samsung og iPhone telefoner har dette innebygd i kameraet sitt, så de trenger bare å holde kamera foran QR-koden. Denne mobilappen heter QR- og strekkodeskanner og kan lastes ned for Android telefoner her.

 


Dersom du er interessert i å lære mer om Fauna og Flora når du er ute på tur her i Ytterbygda, kan jeg anbefale deg å laste ned en app som du kan bruke for å artsbestemme planter og dyr du tar bilder av. Denne appen finnes for Android og iPhone og kan gjøre dine opplevelser av naturen mer lærerikt. Mobilappen heter Artsorakelet og kan lastes ned for Android telefoner her eller for iPhone her.

 


Denne appen for gjenkjenning av Flora er veldig bra. Bildene dine lagrer du i egen base og de GEO lokaliseres slik at de blir tilgjengelige i naturdatabaser – om du velger å laste dem opp til sentralbasen. Personlig synes jeg denne er fantastisk fordi jeg senere kan sjekke ut hvor jeg fant den det jeg tok bilde av. Denne appen finnes for Android og for iPhone og kan gjøre dine opplevelser av naturen mer lærerikt. Mobilappen heter PlantNet plantegjenkjenning og kan lastes ned for Android telefoner her.