Du står nå og ser oppover dalen med en typisk løvskog med mindre varmekrevende og mer hardføre arter som Bjerk, Rogn, Or og Osp. I busksjiktet her kan det vokse Hegg, Leddved, Krossved, Hagtorn, Vier, Selje og Trollhegg.

Løvskog danner et økosystem og naturtype som har en viktig funksjon som leveområde. Et habitat for andre organismer som bidrar til økt biologisk mangfold og gir grobunn for en rekke dyre- og fuglearter.

Forråtnelsen gir grunnlag for en rekke insekter, meitemark, moser og sopp. Ca. 700 billearter holder til i norsk skog, og 35% forekommer bare i løvskog, mens 40% kan finnes begge steder. Mange arter av lav vokser på løvtrær . Løvskog gir mer lys og har derfor ofte flere plantearter enn barskog.

I våraspektet før løvet springer ut gir nakne greiner og stammer mulighet for lys ned til bunnvegetasjon bestående av vårblomstene Blåveis, Hvitveis, Maigull, Gullstjerne, Fiol, Gjøkesyre, Marianøkleblom og Liljekonvall som i stor grad fullfører livssyklus og setter frø før løvtaket stenger for lyset utover våren.
MOBILAPPER 🌳🌺
LINKER & REFERANSER 🔗↗️
↗️ Miljødirektoratet – Rapporten i sin helhet kan leses her …
↗️ evisdom – Flora & Fauna …
↗️ Fauna & Flora International (FFI) – Hjemmeside …
↗️ NIBIO (02.02.2020) – Våtmarkene – oaser for fugler og insekter …
↗️ Miljødirektoratet (13.12.2012) – Nordre Øyeren naturreservat i Enebakk, Fet og Rælingen … (PDF)
↗️ Siste sjanse (01.03.2006) – Viltkartlegging i Enebakk kommune … (PDF)
RELATERTE TAVLER 🔗➡️
➡️ 72 Flora langs Tangenelva
➡️ 73 Tangenelva’s Rødlistearter
➡️ 133 Våtmarkdeltaet Mjær
➡️ 139 Aska på Bjerkeland
➡️ 149 Kopåseika