051 Bekkevoldbygget

Alf Rånes bygde i 1954 verkstedbygget som vi alle kjenner til – rett før sykehusbakken mot Kopås. Bilverksted med bensinpumper var først drevet av Einar Næss som leide bygget. Deretter tok Knut Myra og Leif Berntsen over lokalene og startet firmaet Bekkevold Auto. Verkstedet gav arbeid til 4 mann.

Bilde 1 – Verkstedbygget fra 1954 har huset mange firmaer siden oppstarten. Enebakk
Byggesenter AS var et av dem. Foto fra dm.no

Alf Rånes flyttet Innkjøpslaget sitt fra Sanner i Dalefjerdingen. I en kort periode var det også et Landbruksverksted her. Enebakk Byggesenter som også hadde videoutleie her, har også hatt tilhold her.

Bilde 2 – Verkstedbygget slik det ser ut frem til våren 2023. Bensinpumpene er borte, men ellers er mye likt. Foto: Enebakk Avis, Gro Arneberg Thoresen, 04.07.2020.

I 1987 kjøpte Egil Sæther verkstedbygningen fra Alf Rånes og startet SB-bygg AS, senere hetende Sæther Bakeng bygg AS. Sæther Bakeng bygg AS endret navn til Bygg- og Messesystemer AS i 1998 og holder til der i dag. De leier ut et lokale til frisøren Kristins Salong Kristin Torgers. Salongen har vært her siden 1991. Kristin Torgersen Frogner har nå pensjonert seg og overlatt salongen til Egle Seputiene som driver den videre.

Bilde 3 – Slik ser det ut i dag. Bygget er pusset opp og ser nå mye bedre ut. Foto: Trym Bergtatt, 05.06.2023.

Borthen Gruppen kjøpte opp Messesystemer våren 2022 og endret navnet til Andresen & Borthen AS. De fortsetter på samme adresse. Bygget har også bli pusset opp fortløpende siden 2022 og fremstår i dag som et flott bygg.

ARKEOLOGISKE FUNN 🦕🔎

Privat bruk av metallsøker
“En god rolleforståelse og et godt samarbeid mellom private metallsøkere og forvaltningen, er en forutsetning for at privat metallsøking kommer forskningen og fellesskapet til gode. Dette forutsetter tydelige retningslinjer som sørger for en enhetlig forvaltning i tråd med dagens lovverk.” Les regelverk her.


GAMLE AVISOPPSLAG 🗞📰

Her følger noen gamle avisoppslag som handler om denne tavlen eller tavlens tema. For å spare plass, er bildet klippet og limt for å komprimere relevant innhold.

LINKER & REFERANSER 🔗↗️

Informasjonen på denne siden er skrevet og satt sammen av forskjellige referanser gjengitt i linkene under her.
↗️ Enebakk Avis (11.07.2022) – Ny eier og nytt navn for det etablerte Enebakk-selskapet: – Vi starter med en gang … (PDF tilgjengelig her.)
↗️ Enebakk Avis (16.10.2021) – I 30 år har Kristin drevet salongen. Nå overtar Egle … (PDF her.)
↗️ Enebakk Avis (04.07.2020) – Renoverer eget hus: – Taket vet vi ikke hvor lenge holder … (PDF her.)
↗️ Riksantikvaren – Privat bruk av metallsøker …  (PDF her.)
↗️ Metallsøker.no – Retningslinjer for metallsøking i Norge

RELATERTE TAVLER 🔗➡️

Her er listen med andre relaterte tavler. Da kan du lett manøvrere deg frem til andre tavler med tilvarende tema.